Refurbishment of the "La Noix" public gallery

The Urban Planning Department recently carried out the renovation of the public gallery “La Noix”, connecting Place des Moulins to Boulevard de France in Beausoleil.

This work has enabled the gallery to be brought up to standard for the visually impaired, with the installation of tactile plates, the identification of the first and last step of the staircase in a different color, an improvement in lighting. and handrails.

On this occasion, plastering and painting work was carried out as well as cleaning of the facing stones. The floor covering has also been changed; two motifs at the entrance to the gallery have been integrated, a nod to the Principality's old mills.

The repair of the fountain, which houses the work of La Gerbe, as well as the surroundings of the gallery - namely the wall which overhangs the gallery and the planters which frame the steps - was also carried out.